Bregje Bloemendal

Bregje Bloemendal - Contextueel Therapeut


  • Home
  • -
  • Bregje Bloemendal
Ganga

Sinds september 2019 ben ik werkzaam in de praktijk, eerst als stagiaire en later als zelfstandig therapeut.
Van origine ben ik Maatschappelijk Werker. Ik heb ruim 15 jaar in de Jeugdzorg, vrouwen- en meiden hulpverlening gewerkt. Ik zag hier vaak mensen die vast liepen in hun leven. Wat mij opviel was dat wanneer mensen zich verbonden en gesteund voelden, dit een groot verschil maakte. Ook persoonlijk ging ik steeds meer ervaren hoe belangrijk contact en verbinding is in het leven. Om die reden ben ik de opleiding Contextuele Therapie gaan volgen. Hierin staan het aangaan en onderhouden van relaties en verbindingen (met jezelf en de ander) centraal.

Inmiddels ben ik er van overtuigd dat het verlangen naar contact en verbinding universeel is. Het kan echter zijn dat iemand door pijnlijke en onverwerkte ervaringen, dit verlangen niet meer kan voelen. Daardoor wordt contact en verbinding als onveilig en bedreigend ervaren. De pijn en leegte die dit veroorzaakt wordt dan vaak verdoofd of opgevuld met andere zaken/ contacten die vaak kortdurend vervulling geven. Hierdoor kan een vicieuze cirkel ontstaan die zonder hulp of begeleiding moeilijk te doorbreken is.

Als therapeut kan ik helpen om deze spiraal te doorbreken en meer vanuit verlangen en verbinding te leven. Ik besteed in mijn therapie veel aandacht aan het creëren van veiligheid door contact te maken van mens tot mens en aan te sluiten op waar jij bent. Jij bepaalt het tempo en ik sluit daar op aan. Mijn uitgangspunt is dat je zelf alles in huis hebt om tot een voor jou verbindend en vervullend leven te komen. Ik ben er om samen met jou te kijken waar de blokkades en krachten zitten om zo tot een beweging uit deze spiraal te komen. Dit doe ik aan de hand van gesprekken maar ook door middel van opstellingen. Daarnaast maak ik onder supervisie van Marieke Mars gebruik van de Safe Sound Protocol, een vorm van traumabehandeling via het gehoor.

Ik heb het voorrecht om onder begeleiding en supervisie van Marieke Mars te werken. Zij was en is bereid om haar schat aan kennis en ervaring met mij te delen. Mede dankzij haar heb ik zelf ervaren wat echt contact en verbinding is.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je contact met mij opnemen:
Tel: 06-42230132 of per e-mail: bregjebloemendal@hotmail.com